Hirtelen jött ötletek?! Emellett nem mehetek el szó nélkül!

Mint sokak számára ismert – jómagam a médiából értesültem a történtekről – látogatást tett városunkban Magyar Levente államtitkár úr, és Nagy Csaba országgyűlési képviselő úr, akik többek között városunk jelenlegi vezetőjével is találkoztak. A látogatás alkalmával több mindenről egyeztetés folyt, amit ha a város szemszögéből nézünk nagyszerű hír.

A látogatást követően azonban megjelent a médiában egy nyilatkozat, ami mellett nem mehetek el szó nélkül. Felháborítónak tartom, – de nem lepett meg – hogy jelenlegi polgármesterünk olyan tervekkel állt elő, nyilatkozott le, amely az én választási programomban szerepel. Idézném a polgármesterünk szavait, valamint a programomban leírtakból az ide tartozó részt:

Nagy Attila: „Megtudtuk mutatni a település azon értékeit, amelyekre alapozni lehet a jövő és a közeljövő beruházásait. Bizakodásra ad okot, hogy Magyar Leventével több pontot is sikerült rögzítenünk, amelyekkel kapcsolatban hamarosan elkezdődik a közös lobbizás a pénzügyi forrásokért – ilyen például a termálfürdő, a kastély és az ipari park.”

Amigya Antal: „Távlati terveim között szerepel a nagy lehetőséget rejtő fürdőturizmus fejlesztése, a bevételt hozó minőségi turizmus megvalósítása, ami Sellyén eddig amolyan mostohán kezelt ügy volt, de az egyik fő gazdaságélénkítő irányvonal lehet. Csak halkan jelzem, hogy valaha Tourinform Irodánk is volt…

Második lehetőség számunkra az Ipari Park fejlesztése mellett a Határátkelő megvalósításának szorgalmazása az országgyűlési képviselőnk közreműködésével.”

Ezek után joggal merülhet fel bennem kérdés:

  • Hol voltak ezek a tervek eddig?
  • Miért csak a választási programom megjelenését követően jutott eszébe a polgármesterünknek, hogy a fent említettek (termálfürdő, kastély, ipari park) feladatok megvalósítása jelenthetik a megoldást a város fejlődésére?   

A válasz egyszerű:

Ő is rájött – miután nagy valószínűséggel olvasta programomat – hogy valóban ezen feladatok megvalósítása viheti a várost a fejlődés útjára. Olyan tervekről kezdett el beszélni, amivel kapcsolatban érdemlegesen eddig nem nagyon tett le az asztalra a város jelenlegi vezetése, annak ellenére, hogy volt rendelkezésére álló ideje az évek alatt.

És ez minek volt köszönhető?

Az önálló gondolatok, az ésszerű gondolkodás hiányának, valamint a hozzá NEM értésnek!

Október 13-án után ennek kívánok véget vetni városunkban!

Szeptember 27-én (pénteken) tartandó Választási Fórumomon – ahol ismertetem személyesen is programomat – a lakosság választ kap az eddigi évek nem éppen fejlődést jelentő munkájáról, amely természetesen az én általam látott dolgokat jelentik.