Tisztelt sellyei Választók!

Minden választáskor felmerül, hogy ha egy új ember érkezik, vajon milyen lesz polgármesterként? Mondják, és számos esetben én is megtapasztaltam, hogy a hatalom sok embert rossz irányba változtat meg.
Három évtizedes önkormányzati tapasztalattal a hátam mögött, volt alpolgármesterként és bizottsági elnökként, sokat tanulva a korábbi, mércét magas szintre állító polgármesterektől, megválasztásom esetén az alábbiak várhatják tőlem:
Mint főállású polgármester, akinek ugyanúgy jogszabályban meghatározott kötelező munkaideje van, mint bármely dolgozónak, a hivatalos utak kivételével minden nap a munkahelyemen leszek és végzem a polgármesteri munkámat. A lakosság bármikor elérhet – nemcsak az ügyfélfogadási időben, és nem az utcán intézem az ügyeket. Nem fog a fülemben lógni a fülhallgató és nem a számítógépemen babrálok, ha valaki éppen a problémáját mondja el nekem. Nem fogok rendszeresen késve érkezni megbeszélésekre, rendezvényekre, tárgyalásokra, élvezve, hogy mindenkinek rám kell várnia.
Távollétemben legalább három munkatársam – az alpolgármester, jegyző és a titkárnő – tudni fogja, hol vagyok és milyen ügyben és mikor leszek újra személyesen elérhető. Nem lesz olyan, hogy a hivatal szolgálata gépkocsijába bevágódva eltűnök Sellyéről, ismeretlen célból és időre.
Nem fogok senkinek olyan dolgokat ígérni, amiket majd nem tudok – vagy akarok – betartani.
A települést érintő valamennyi fontos információt megosztom a képviselőtársaimmal, érintett hivatali dolgozókkal és a lakossággal. Senkit nem fogok az információk elhallgatásával vagy félretájékoztatással manipulálni.
Nem fogok átnyúlni az önkormányzati szervezetek, intézmények vezetőinek feje fölött, és nem én fogok majd dönteni a legutolsó részletkérdésekben is.
Megválasztásom esetén átlátható, szakszerű, hiteles és emberközpontú polgármesteri munkát várhatnak tőlem!